Påsktraditioner och kommersialisering

Påsktraditioner och kommersialisering

5 källor
Vänster Center Höger
Nyckelstatistik
Källor

5

publicerade artiklar
Historisk Kontext

2

relaterade händelser
Publicerad

19 Apr

12:08
Innehållsdjup
Påsken är en tid för traditioner och firande, med rötter i historia och kultur. Ägget är en symbol för odödlighet och återfödelse. Svenskarna handlar alltmer till påsk, med dagligvaruhandeln som beräknas omsätta 8,8 miljarder kronor. Påskäggen innehåller numera mer än bara godis. Kommersialiseringen har gjort påsken till en stor affär, med svenskar som i snitt lägger 1500 kronor på mat och annat påskrelaterat.
Källor
Dagensarena Dagensarena None
"Veckans fråga: Varför äter vi ägg under påsk?"
Se original 2025-04-19 12:03:28
Le Figaro Le Figaro None
"Ursprunget till påsktraditioner"

Påsken är en tid av firande och traditioner. Men var kommer egentligen dessa traditioner ifrån? Historiker och specialist på religiös antropologi Nadi...

Se original 2025-04-19 12:15:27
SVD SVD None
"Påskäggen innehåller mer än bara godis"

Godis är det som är klart vanligast att lägga i påskägget, enligt Svensk Handels konsumentundersökning. HUI Research har dock sett att fler företag ri...

Se original 2025-04-19 12:34:19
NRK Nyheter NRK Nyheter center
"Påskeåpningstider for butikker og Vinmonopolet"

Påsken er for mange en tid for familie, påskeegg, koselige middager og skiturer. Men hva gjør du hvis du glemte å kjøpe rosmarin til lammelåret før på...

Se original 2025-04-19 13:00:09
SVT SVT None
"Påsken har blivit en stor affär"

En av de mest kända påsktraditionerna är att ge och få påskägg fyllda med godis. Ursprungligen var påskäggen riktiga ägg som målades och dekorerades, ...

Se original 2025-04-19 18:04:52
Dela den här artikeln

Kommentarer

Få nyheter via email

Prenumerera på vårt nyhetsbrev för att få toppnyheter varje dag.