Forskare skapar lab-odlad kycklingnugget med hjälp av artificiella blodkärl

Forskare skapar lab-odlad kycklingnugget med hjälp av artificiella blodkärl

1 källa
Vänster Center Höger
Nyckelstatistik
Källor

1

publicerade artiklar
Historisk Kontext

0

relaterade händelser
Publicerad

16 Apr

22:47
Innehållsdjup
Forskare vid universitetet i Tokyo har framgångsrikt odlat en kycklingnugget i labbet med hjälp av artificiella blodkärl. Den 11 gram tunga nuggeten har en mer naturlig struktur och textur jämfört med tidigare försök. Tekniken innebär att man använder ihåliga fibrer för att förse cellerna med näring och syre. Forskarna hoppas att denna teknik kan leda till produktion av hälsosammare och mer miljövänliga livsmedel.
Källor
New Scientist New Scientist None
"Lab-grown chicken could be made chewier using artificial capillaries"
Se original 2025-04-16 22:27:56
ScienceAlert ScienceAlert None
"Kycklingnugget odlad i labb"

Forskare har tagit ett steg närmare att odla kycklingnugget i labb. De har använt sig av små hålrumsliknande fibrer som efterliknar blodkärl för att f...

Se original 2025-04-16 22:50:32
"Forskare närmar sig odling av kycklingnuggets i labbet"

Forskare har kommit närmare målet att odla kycklingnuggets i labbet, tack vare användningen av små ihåliga fibrer som efterliknar blodkärl. Medan od...

Se original 2025-04-17 00:24:16
Slashdot Slashdot None
"Lab-odlat Kött"

Forskare vid universitetet i Tokyo har skapat vad de tror är det största enskilda laboratorie-odlade köttet hittills: en kycklingnuggetstor bit som mä...

Se original 2025-04-17 06:31:55
Dela den här artikeln

Kommentarer

Få nyheter via email

Prenumerera på vårt nyhetsbrev för att få toppnyheter varje dag.