Forskare vid universitetet i Tokyo har framgångsrikt odlat en kycklingnugget i labbet med hjälp av artificiella blodkärl. Den 11 gram tunga nuggeten har en mer naturlig struktur och textur jämfört med tidigare försök. Tekniken innebär att man använder ihåliga fibrer för att förse cellerna med näring och syre. Forskarna hoppas att denna teknik kan leda till produktion av hälsosammare och mer miljövänliga livsmedel.
Källor

"Lab-grown chicken could be made chewier using artificial capillaries"
Se original
2025-04-16 22:27:56

"Kycklingnugget odlad i labb"
Forskare har tagit ett steg närmare att odla kycklingnugget i labb. De har använt sig av små hålrumsliknande fibrer som efterliknar blodkärl för att f...
Se original
2025-04-16 22:50:32
"Forskare närmar sig odling av kycklingnuggets i labbet"
Forskare har kommit närmare målet att odla kycklingnuggets i labbet, tack vare användningen av små ihåliga fibrer som efterliknar blodkärl. Medan od...
Se original
2025-04-17 00:24:16

"Lab-odlat Kött"
Forskare vid universitetet i Tokyo har skapat vad de tror är det största enskilda laboratorie-odlade köttet hittills: en kycklingnuggetstor bit som mä...
Se original
2025-04-17 06:31:55